FRAM Søk Meny Lukk

Andre engasjement

Bredden i vår virksomhet strekker seg også utover fast eiendom og stedsutvikling.

Fram har et aktivt eierskap i en rekke private og børsnoterte selskaper, finansielle investeringer, handelsvirksomheter og sosiale prosjekter.


Maschmanns Matmarked

Mateventyret på Skøyen. Maschmanns er et ferskvaremarked med de beste produkter innen kjøtt, sjømat og unike matvarer fra produsenter i Norge og Europa.  Maschmanns har et eget økologisk håndverksbakeri og en svært populær italiensk pizzeria.
Les mer

SOS barnebyer

Fram har i lengre tid støttet SOS barnebyer sitt arbeid for barn i Norge. Fram var med på etableringen av den første norske barnebyen i Bergen for over ti år siden, og har fortsatt å støtte organisasjonen i deres dreining av virksomheten i retning av nye omsorgsmodeller.
Les mer

Fram Vocational School

Siden 2007 har Fram støttet stiftelsen Bring Children From Streets og flere av deres barnehjems- og skoleprosjekter i Uganda. I 2012 åpnet vi Fram Vocational School, en yrkesfaglig skole som i dag tilbyr utdanning innen bl.a. frisørfag, skredder, jordbruk, barnehagelærer, elektriker, catering, bilmekaniker, murer- og byggfag. Elevene er en blanding av betalende elever fra nærområdet og stipendmottakere fra stiftelsens andre prosjekter. Det første kullet ble uteksaminert i 2014, og totalt har om lag 1500 elever fått yrkesfaglig opplæring på Fram. Nærmere 80 % av disse elevene går videre til å bli ansatt i bedrifter i sine nærområder eller de starter opp egne virksomheter, mens noen velger å fortsette med videre utdanning.
Les mer

Moniker Sport

Fram har teamet opp Anett og Jørgen Jalland (Colina Agency) og utviklet et helt nytt sportsmote-konsept, Moniker Sport, på Valkyrien. Moniker Sport er en videreføring av multibrandbutikken Moniker, og tilbyr en unik merkemiks innen sport fashion og athleisure til både menn og kvinner. Moniker Sport er inspirert av den første kvinnen i verdensrommet, Anna Lee Fisher, og er tegnet og utviklet i samarbeid med Snøhetta.
Les mer

Moniker Man

Samarbeidet rundt Moniker Sport med Anett og Jørgen Jalland, ble i desember 2020 videreført til oppstart av enda et motekonsept, Moniker Man. Butikken representerer noe helt nytt innen mote for menn. Utvalget er en blanding av hverdagsklær, dresser og spesielle merker, og har som mål å kunne tilby et mer raffinert og spennende utvalg av herremote på Valkyrien. Moniker Man er inspirert av den franske skuespilleren Alain Delon og den amerikanske skuespilleren og racing-entusiasten Paul Newman, og er tegnet og utviklet i samarbeid med Snøhetta.
Les mer

Fondberg

Les mer

Vinoteket

Les mer