FRAM Søk Meny Lukk

Coworkingkonsept til Jernstøperiet på Skøyen

Aktuelt

4Service skal drifte den totalrenoverte trikkestallen i Karenslyst Allé 10 gjennom coworkingskonseptet Inc.

Når bygget er står ferdig totalrenovert om ett år, vil Fram Eiendom har totalt fire kontorbygg i den lille gaten. Sammen skal byggene fungere som et samlet fellesskap med servicetjenester som går på tvers av eiendommeen. 4Service skal drifte både Jernstøperiet i Karenslyst Allé 10, samt KA 2-4, 6 og 8 med ulike konsepter.

– For KA10 har vi valgt å satse sammen med 4Service på et rendyrket konsept innenfor coworking. Det vil si at det blir kontormuligheter helt ned til selskaper med to personer. Alle løsninger er svært fleksible, slik at leietakere enkelt kan utvide ved behov. I tillegg blir det flotte fellesarealer og servicetjenester som både vil være tilgjengelige for leietakerne i Jernstøperiet og for de som holder til i våre nærliggende eiendommer, sier Kennth Bye, adm. Direktør i Fram Eiendom.

4Service er i dag en av landets største leverandører av servicetjenester og har over 5.500 ansatte fordelt over hele landet. For 1 år siden lanserte selskapet konseptet Inc Works og tilbyr i dag coworkingsmuligheter på en rekke lokasjoner.

– Coworking har vært en naturlig utvikling av vårt tjenestetilbud i et marked som har endret seg mye de siste årene. Det handler om å legge forholdene best mulig til rette for selskaper som har ulike behov, men som alle forventer høy kvalitet på servicetjenestene de mottar. For oss og Inc. blir Karenslyst allé 10 et signaturbygg hvor vi sammen med Fram Eiendom skal sette en ny standard innenfor kontorfellesskap, sier Marius Pedersen, CMO i 4Service.

Fram Eiendom og 4Service begynte samtalene om det gamle Jernstøperiet allerede for noen år siden. Formålet var å sammen tenke nytt rundt sammensettingen av muligheter som tilbys leietakermarkedet. Dialogen har munnet ut i et utvidet samarbeid.

– For oss som leverandør av alle facility service-tjenester er dette en merkedag og samtidig en stor forpliktelse for begge parter. Som en sentral del av samarbeidet skal vi sammen utvikle tjenespekteret videre i årene som kommer. Ambisjonene er store og det er også forventningene, sier Tor Rønhovde, CEO i 4Service, og fortsetter:

– Hvordan kontormarkedet vil se ut om ti år er det ingen som vet med sikkerhet. Men det vi kan være sikre på er at kravene til kvalitet og tilretteleggelse bare vil fortsette å øke. Den utviklingen skal vi være en aktiv pådriver i, noe som skal komme alle Fram Eiendoms leietakere til gode, avslutter Rønhovde.

Fram Eiendom har utviklet Skøyen gjennom flere tiår og gleder seg til det nye nabolaget i Karenslyst Allé tar form.

– Gjennom hele det forrige århundret har Skøyen vært gjennom store endringer. Området har gått fra å være et slitent industriområde, til å bli et samlingspunkt med et pulserende kontorliv. Mye er bygget nytt, men heldigvis er det også enkelte eiendommer som har blitt godt bevart. Jernstøperiet er ett av dem, og om ganske nøyaktig ett år vil de første leietakerne flytte inn etter den omfattende renoveringen hvor bærekraftige løsninger skal spille en sentral rolle, sier Bye.

De pittoreske fasadene fra 1920-tallet er restaurert og beholdt i original form. Gulv, tak og etasjeskiller, samt all innredning og teknisk utrustning er nytt og holder høy standard. Totalt rommer bygget 2873 kvadratmeter med tilgjengelige arealer. I umiddelbar nærhet finner man trafikknutepunktet Skøyen stasjon, med flytog og vestkantens aller beste buss-, trikk- og togforbindelser.

 

-Skrevet av Dag-Jørgen Saltnes, NE.no.