FRAM Søk Meny Lukk
Våre eiendommer
Oslo Sentrum

Henrik Ibsens gate 60 / Handelsbygningen

Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet mellom Solli plass og den forhenværende Amerikanske Ambassade.

Innhold
Våre eiendommer
Beskrivelse

Bygningen er et monumentalt bygg som fyller hele kvartalets side mot nord, tegnet av både arkitekt Arnstein Arneberg og Nils Winge Grimnes i nordisk nybarokk stil.

Handelsbygningen ble totalrehabilitert med ferdigstillelse i 2016. Eiendommen er på totalt 13.256 BTA med 7 etasjer over bakken. Alle forretningene og serveringsstedene i første etasjen bidrar til det yrende livet rundt Solli. Det er et meget godt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med hyppige avganger på flytog, tog, trikk og buss.

Bygget ble oppført i perioden 1917-1918 og var blant Norges første jern-betongbygg. Fiskeri departementet, Statens kunstakademi, Svaes danseskole er blant de som har holdt til i dette lokalhistorisk viktige bygget. I dag holder en rekke spennende bedrifter til i de oppgraderte og moderne  kontorlokalene rammet inn med unike historiske detaljer.

Det er hovedsakelig forretninger og restauranter i 1. etasje og kontorareal i 2-6. etasje.  Bakgården og kjeller består av 16 parkeringsplasser samt lager, nattklubb og tekniske rom. Bygget har en stor og representativ lunsjrestaurant med felles møterom i 2. etasje som brukes aktivt av kontorbrukerne hele dagen. Restauranten har egen stor og solfylt terrasse for bespisning som kommer i tillegg til takterrassen med 360 graders utsikt over store deler av byen.